športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc
srbija-argentina-ivovic-napada-podrascanin-zascita-argentina-trojni-blok-foto-fivb

Komentar: Srbija – Argentina

V predzadnje srečanje osmine finale svetovnega prvenstva v odbojki sta Srbija in Argentina vstopili s precej različnimi izhodišči, a vsekakor oboji zelo samozavestno. Argentina kot tretja iz zadnje olimpijade in Srbija kot četrta iz zadnjega evropskega prvenstva v 2021 in evropski prvak v 2019.

V predtekmovanju sta se obe reprezentanci sicer zelo različno odrezali. Srbija se je edina, ob Italiji, uvrstila v osmino finala brez izgubljenega niza. Argentina pa kot edina reprezentanca, ki je na vseh srečanjih predtekmovanja vsakič igrala pet nizov. Dvakrat kot poraženka in v zadnjem odločilnem srečanju za uvrstitev v osmino finala z zmago proti Egiptu ampak, potem ko je Egipt imel že tako rekoč dobljeni prvi niz in je dobil tudi drugi in tretji niz. Argentina je bila torej par žog oddaljena od gladkega poraza v treh nizih z Egiptom. Zato je zdaj le malokdo pričakoval, da bo odpihnila Srbijo že v treh nizih.

Očitno je, da Srbija v tem srečanju sploh ni našla svoje igre. Predvsem na drugem tempu sta imela tako Kovačević kot še posebej Jovović kar težave z zaključevanjem v prvo. Tempo je sicer kar deloval a je Loser prilepil par blokov tako Podraščaninu kot Lisincu v precej neprijetnih trenutkih za Srbijo. Selektor Srbije, Igor Kolaković, je zamenjal Atanasijevića, ki danes predvsem ni našel svojega servisa. Zanimivo, do tega srečanja je bil Atanasijević najboljši server prvenstva. Petković, ki je zamenjal Atanasijevića je svoje delo sicer opravil solidno, tudi na servisu, ampak nič več kot to. V splošnem so delovali odbojkarji Srbije nesproščeno in tudi nezbrano. Tako sta se Ivoviću primerili dve res začetniški napaki, prva, ko ni izkoristil sprejema Argentine čez mrežo in je žogo res začetniško udaril v mrežo in drugo, ko je reševal žogo in jo poslal s prsti prenizko čez mrežo, kar je bloker Argentine, mislim, da je bil Loser, takoj zagrabil in darilo Ivovića pretvoril v točko Argentine. Druga napaka sicer ni bila, razen v psihološkem smislu, odločilna, ker bi Argentina tako ali tako kontro verjetno izkoristila, prva pač, ker je s to Srbija ne le izgubila dragoceno točko temveč tudi morebitno serijo servisov. Bila je sicer še ne polovica drugega niza a vseeno, če bi se tam Srbija odlepila, bi Argentina zelo težko potem priključila in zmagala drugi niz.

Argentina je imela danes tri res zelo razpoložene odbojkarje v napadu. Loser je bil zelo suveren na tempu, korektor Lima je reševal tudi najtežje možne žoge, Conte pa se je izkazal predvsem na servisu. Tako recimo v končnici drugega niza, ko je Ivoviću prilepil asa čisto brez dotika in potem še drugega zaporednega za drugi niz z dotikom. Podajalec Argentine je tako res lepo razporejal žoge, saj so vsi igralci odlično svoje delo opravili. Očitno jim je prišlo prav, da so odigrali petnajst nizov v predtekmovanju. Srbija na drugi strani, oz. njen selektor, kaj več kot z menjavo Petkovića ni poskusil. Todorović je prišel enkrat v igro na servis in še takrat je serviral precej nenevaren padajoči servis. Kovačeviću je sicer skoraj lastnoročno uspelo dobiti vsaj tretji niz a Ivovića bi bilo vsekakor treba vsaj malo odpočiti med tremi nizi.

Argentina se je tako uvrstila v četrtfinale, ki bo v četrtek, 8.9., ob 17:30, kjer čaka zmagovalca večernega srečanja med Brazilijo in Iranom, reprezentanca Srbije pa precej razočarana pakira kovčke in potuje domov.

statistika-srbija-argentina
Statistika srečanja osmine finala med reprezentancama Srbije in Argentine. Vir: zajem zaslona volleyballworld.tv.

Komentiraj: