športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc
tempo-napad-za-r-Argentine-nasproti-mreze-dvojni-blok-o-Brazilije-Lucas-in-Wallace

Komentar: Argentina – Brazilija

Tretje četrfinalno srečanje med reprezentancama Argentine in Brazilije je bilo odločeno v štirih nizih v korist odbojkarjev Brazilije. Obe reprezentanci sta odigrali predtekmovanje v Ljubljani in potovali za osmino finala na Poljsko, v Glivice Reprezentanca Argentine je v osmini finala presenetljivo gladko s 3:0 premagala reprezentanco Srbije. Reprezentanca Braziliji pa v štirih nizih, s 3:1, reprezentanco Japonske. Reprezentanca Argentine po današnjem porazu s 3:1 potuje domov oz. igralci v svoje klube, reprezentanca Brazilije pa v Katovice na polfinalno srečanje z domačini prvenstva, reprezentanco Poljske.

Potem ko so odbojkarji Brazilije kolegom iz reprezentance Argentine dopustili le šestnajst točk v prvem nizu, je marsikdo pomislil, da bo to četrtfinale hitro odločeno v treh nizih. Ampak odbojkarji Argentine si poraza v prvem nizu očitno niso vzeli preveč k srcu, saj so drugače vstopili v drugi niz in po začetnih izmenjavah servisov v prvi tretjini niza prvič povedli. Ves čas drugega niza so odbojkarji Argentine držali pobudo, sicer niso uspeli povesti za več kot dve točki in odbojkarji Brazilije so jih ves čas uspešno lovili. Tako vse do vključno 21. točke, ko so odbojkarji Brazilije uspeli zadnjič izenačiti v tem nizu. Loser za Argentino je pri tem izidu izsilil brejk točko z odličnim skok servisom, ki ga je sprejem Brazilije poslal čez mrežo in bloker Argentine, Ramos, je brez težav v prvo podarjeno žogo zaključil. Odbojkarji Brazilije so na drugi servis Loserja v končnici drugega niza še uspeli rešiti menjavo, v zaključku niza potem ne več, pomagala ni tudi menjava podajalca pri reprezentanci Brazilije, ko je Bruno vstopil na servis.

V tretjem nizu se odbojkarji Brazilije niso pustili uspavati, kot je nekoliko delovala njihova igra v drugem nizu. Zgodaj so si v obrambi prigarali prvo brejk točko in jo potem še dodatno potrdili z drugo, s solo blokom na sredini Flávia, za vodstvo s 6:3. Začetno vodstvo je znižal Loser s kratkim padajočim servisom in s skok servisom z rotacijo, ki ga običajno servira. Ampak odbojkarji Brazilije so bili odločeni zmagati tretji niz, kar jim je uspevalo tako s servisi kot z izvrstno obrambo in zaključevanjem pobranih žog. Pri izidu 6:10 v tretjem nizu je v postavo Argentine vstopil zunanji napadalec, Vicentin, ki se je v nadaljevanju izkazal tako v napadu kot še posebej z zanesljivostjo sprejema. Odbojkarji Brazilije so vodstvo v drugem uspeli povečati na šest točk razlike na 14:20. Tu su potem odbojkarji Argentine dosegli tako menjavo kot tudi brejk točko. Po napaki na servisu odbojkarjev Brazilije in vodstvu s tremi točkami selektor reprezentance Brazilije ničesar ni želel prepustiti naključju in je zahteval pol minute odmora. V končnici je v postavo Argentine vstopil še Koukartsev in dosegel asa. Odbojkarji Argentine so se sicer še uspeli atraktivno rešiti iz skorajda izgubljene situacije sprejema čez mrežo, ko je podajalec, De Cecco, uspel ne le žogo spraviti nazaj v igrišče temveč hkrati tudi podati za uspešno zaključevanje napada. Vse to ni pomagalo, odbojkarji Brazilije so prednost uspeli obdržati in so zmagali v tretjem nizu z izidom 25:22.

V četrtem nizu je bilo jasno, da je vrag odnesel šalo. Zadnja priložnost za odbojkarje Argentine, da ostanejo na prvenstvu a tudi odbojkarjem Brazilije je bilo jasno, da si petega niza ne bi bilo dobro privoščiti. Odbojkarji Argentine so igrali v predtekmovanju čisto vsa srečanja v petih nizih, dve srečanji so izgubili a se rešili v odločilnem za vstop v osmino finala proti Egiptu, potem ko jim že zelo slabo kazalo, pravzaprav. Tudi odbojkarji Brazilije so uvodno srečanje prvenstva v Ljubljani, proti reprezentanci Kube igrali v petih nizih in ga, tudi z nekaj sreče dobili. A sreča je opotekajoča zadeva in odbojkarji Brazilije v četrtem nizu ničesar niso želeli prepustiti ne naključju kaj šele sreči. Na začetku so povedli po nekoliko nenavadni odločitvi sodnika o prestopu Loserja po uspešno zaključenem tempo napadu. Do sredine niza so vseeno uspeli priti v vodstvo odbojkarji Argentine in selektor reprezentance Brazilije je v igro poslal sicer običajno prvega podajalca, Bruna. Na dvajseti točki sta bili obe reprezentanci še poravnani, oz. odbojkarji Brazilije so imeli prednost menjave, ki jo je ob 20:21 še povečal Lucas z as skok servisom. V naslednji točki še napaka odbojkarjev Argentine, dotik mreže, ki ga je potrdil video pregled in srečanje je bilo odločeno. Še ena napaka, pri na videz enostavnem reševanju žoge iz bloka, nošena žoga in dve tehnični napaki odbojkarjev Brazilije sta bili vsekakor preveč, zmaga Brazilije za polfinale, s 24:21 v četrtem nizu.

Izkušnje in odločenost sta prevagali tehtnico na stran odbojkarjev Brazilije. Odbojkarji Argentine so delovali zelo razočarano a so čisto mirno prenesli poraz, potem ko so odigrali res dobro prvenstvo, ne le začetna postava temveč tudi igralci, ki so vstopali s klopi. Reprezentanca Brazilije se bo pomerila z domačini, z reprezentanco Poljske, v prvem polfinalnem srečanju, v soboto, 10.9., ob 18. uri, tokrat v Katovicah.

statstika-srecanja-cetrtfinale-odbojka-sp-argentina-brazilija
Statistika srečanja četrtfinala med reprezentancama Argentine in Brazilije. Vir: zajem zaslona volleyballworld.tv.

Komentiraj: