športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc
kozamernik-v-sredini-v-bloku-priklujeta-z-leve-urnaut-in-vincic

Komentar: Brazilija – Slovenija

Bronasta medalja reprezentanci Brazilije, četrto mesto na svetu odbojkarjem reprezentance Slovenije

Odbojkarji Brazilije so zelo odločno, predvsem na servisu, pričeli srečanje malega finala za 3. mesto z odbojkarji reprezentance Slovenije. Z izjemnim, bomba skok servisom Rodriga so prisilili sprejem reprezentance Slovenije, Čebulja, čez mrežo in dobili kontro za prvo brejk žogo tega srečanja. Wallace je kar takoj prvo žogo podal Lealu, ki je s prsti poslal žogo v sredino igrišča reprezentance Slovenije. Odbojkarji Slovenije se niso pustili zmesti, tudi iz dolgih točk so se uspeli izvleči in preprečili daljšo serijo odbojkarjem Brazilije. Prva brejk točka odbojkarjev Slovenije je bila zagotovo ena bolj atraktivnih točk tega prvenstva. Vinčić je serviral kratek padajoči servis na Leala, ki je sicer dobro sprejel, bombo Wallaca po paraleli je sprejel libero Kovačič, sicer nekoliko predolgo, kar ni zmotilo Urnauta pri reševanju te žoge na strani odbojkarjev Brazilije, ki je izvrstno, pravilno izven antene uspel podati na drugo linijo, v cono pet Čebulju, ki je bil pripravljen in z vrnjeno bombo priigral prvo brejk točko Sloveniji na tem srečanju. V drugo potem Vinčić ni vztrajal s kratkim servisom, temveč je poskusil z dolgim padajočim servisom, ki je bil predolg in je odletel izven igrišča.

Postavo Slovenije je Vinčić zelo dobro razigraval, tempo je zelo dobro deloval, odbojkarji Brazilije so predvsem dobro servirali, kar jim je omogočilo skorajda neprebojen blok. Čebulj je sicer ta blok znal prebijati, Kozamernik pa je priigral brejk s svojim padajočim servisom po diagonali in še Pajenk je s solo blokom na sredini uspel preprečiti brejk točko Braziliji za novo izenačenje na 8:8. T. Štern je potem, najprej z as skok servisom in potem še z zaključevanjem po pasivnem bloku in pobrani obrambi zaključil iz druge linije za vodstvo reprezentance Slovenije z 10:8. Pol minute odmora je moral zahtevati selektor Brazilije, Dal Zotto. To ni zmedlo T. Šterna, ki je še v tretje izvrstno serviral, nakar smo videli, po komentarju na volleyballworld.tv sodeč, 37 sekund je trajala točka, najdaljšo točko tega prvenstva, ko so si obrambe in zaključevanja kar sledila eno za drugim, vse dokler ni stvari vzel v svoje roke Vinčić in drugo žogo odločno zaključil za tretjo zaporedno brejk točko Slovenije ter vodstvo z 11:8. In še četrto zaporedno brejk točko smo videli za reprezentanco Slovenije, tokrat neprebojen blok odbojkarjev Slovenije ni dopuščal zaključka odbojkarjem Brazilije, ki so z izjemo Wallaca večinoma poskušali z varanjem. Reprezentanca Slovenije je vodila s štirimi točkami razlike, z 12:8. Selektor Brazilije je moral menjati in je v igro poslal podajalca Bruna, menjava, ki smo jo videli že tudi v četrtfinalu proti reprezentanci Argentine, ko je prav Bruno prinesel preobrat. V igro je namesto Rodriga vstopil tudi Adriano, ki je takoj moral in sprejeti ponovno odličen servisa T. Šterna nanj ter tudi odločno zaključiti. Tako je le prinesel menjavo reprezentanci Brazilije za zmanjšanje izida na 9:12.

Čebulj je za T. Šternom potem skok servis poslal izven igrišča, na skok servis Pajenka so imeli pa odbojkarji Slovenije novo priložnost za brejk, a je dvojni blok Brazilije, Bruna, ki mu je priključeval Lucas, to uspel preprečiti. Slovenija je še vedno vodila za tri točke, s 14:11, in tudi odlični servisi, npr. Adriana, ki je vstopil v igro je niso zmedli, Vinčić je znal izkoristi tempo napad ter držati razliko na varni razdalji. izid je bil 15:11, ko je ravno Vinčić ponovno serviral kratek padajoči servis na Leala, ki se je moral premakniti čisto do mreže skoraj ampak podajalec Bruno se ni zmedel in je gladko podal tempo za glavo Lucasu, za ponovno zmanjšanje na 12:15. Lucas je po zaključenem tempu napadu serviral in to njegovo najdaljšo serijo servisov na tem prvenstvu. Čeprav sprva ni zgledalo tako. Prvi njegov servis so odbojkarji Slovenije še dobro sprejeli a je T. Štern kratko diagonalo poslal izven igrišča. Drugi servis Lucasa je bil že močnejši, težak sprejem in posledično zahtevna podaja T. Šternu, ki pošilja predolgo, tokrat paralelo izven igrišča. Tudi video pregled ni pomagal reprezentanci Slovenije, ni bilo dotika bloka odbojkarjev Brazilije. Izid je bil 14:15, točka prednosti za reprezentanco Slovenije. Lucas je takoj zatem dosegel še izenačenje, z as skok servisom po diagonali, tokrat na Urnauta. Selektor reprezentance Slovenije, Cretu, je moral zahtevati pol minute odmora. In Možič je na mestu korektorja zamenjal T. Šterna. Tudi to ni zmedlo Lucasa na servisu, Možič je poskusil z varanjem z obema rokama, blok odbojkarjev Brazilije sicer pripravljen a Možič podarja žogo ponovno odbojkarjem Brazilije, kjer Leal prav tako vara, enoročno čez blok za vodstvo reprezentance Brazilije s 16:15. Možič je naredil vse v obrambi, da bi to varanje polovil a je bila žoga prekratka. Še en as je dosegel Lucas na servisu, tokrat po sredini paralele na Čebulja. In to je pomenilo 17:15 za reprezentanco Brazilije. Takoj zatem še en izjemen servis Lucasa, ki je skoraj odpihnil Urnauta, ki potem pošilja še predolgo diagonalo izven igrišča. 18:15 za reprezentanco Brazilije, že druge pol minute odmora Cretuja na servis Lucasa. Šest zaporednih njegovi točk, ki po odmoru vseeno le pošilja žogo predolgo žogo izven igrišča in tako pokaže, da je tudi on samo človek.

Na servis Urnauta so odbojkarji takoj uspeli doseči eno brejk točko, drugo odbojkarji Brazilije ne dopuščajo s tempo napadom. Bruno takoj zatem še izjemen skok servis na paralelo na Čebulja, Urnaut iz druge linije pošilja predolgo žogo in ponovno tri točke prednosti za odbojkarje Brazilije, z 20:17. Bruno, po receptu Lucasa pred njim, servira še enega asa, tokrat on po diagonali na Urnauta. Dejansko najboljše serviranje odbojkarjev Brazilije na tem prvenstvu. Leal je imel priložnost tudi za pet točk prednosti vendar na srečo odbojkarjev Slovenije pošilja kratko diagonalo izven igrišča. Ob naslednji menjavi Leal potem brez težav zaključuje in potem še servira bomba skok servis, odbojkarji Slovenije so se skorajda rešili po kontri odbojkarjev Brazilije, vendar je blok reprezentance Brazilije le uspel ustaviti Možiča. Možiča je pri 23:18 za reprezentanco Brazilije zamenjal T. Štern, ki se je vrnil v igro. Spet, Leal se ni pustil zmesti, servira, z nekaj sreče, žoga se je namreč dotaknila mreže, je ravno dovolj zmedel ravno T. Šterna, ki žoge ni uspel sprejeti do podajalca. Prva točka za niz za odbojkarje Brazilije pri 24:18. Odbojkarji Brazilije zaključujejo prvi niz že takoj s prvo možno točko, z blokom Čebulja, za 25:18.

Odbojkarji Brazilije so zmagali v prvem nizu predvsem po zaslugi izjemnega servisa, že dolgo jih ni bilo videti tako servirati, ne le na tem prvenstvu. Servirali so večinoma sredino (cona 6) in diagonalo (cona 1). ključnih je bilo šest zaporednih točk na skok servis blokerja lucasa.

Drugi niz je za reprezentanco začel Čebulj z varanjem in potem s plasiranima skok servisom. Prva brejk točka za Brazilijo v drugem nizu na servis Wallaca, potem ko so odbojkarji Slovenije imeli tri priložnost za menjavo a jih niso izkoristili. Drugo brejk točko je preprečil T. Štern, ki s prsti pošilja žogo čez mrežo, odbojkarji Brazilije se gledajo kako žoga pada v igrišče, korektor Wallace se jezi. Na odličen skok servis Pajenka, odbojkarji Slovenije, po dotiku mreže dosegajo prvo brejk točko v drugem nizu, za izid 3:3. V drugo potem Pajenk pošilja servis v mrežo. V naslednji menjavi Urnaut zaključuje maks podajo na anteno s prsti, odbojkarji Brazilije so bili tokrat bolje pripravljeni in takoj izkoriščajo priložnost za novo brejk točko. Na srečo odbojkarjev Slovenije, drugi servis Adriano greši. Vinčić na drugi strani menja stran servisa in servira tokrat kratek podajoči servis po diagonali, na Adriana, zelo uspešno, as servis za izenačenje na 5. točki. Wallace ne dovoli serije točk, plasira po bloku Urnauta. Ponovno sreča za odbojkarje Slovenije, saj sta zaporedoma tako Bruno kot Lucas servirala izven igrišča. To sicer odbojkarji Slovenije niso izkoristili, tudi Kozamernik pošilja servis v mrežo.

Obe strani sta v tem delu pokazali nekaj izvrstnih zaključevanj iz druge linije, klasično pri Sloveniji korektor T. Štern iz cone 1 in nekoliko napričakovano za blokerje Slovenije, Leal iz druge linije na tempo iz sredine zadaj ampak nekje iz meje med conama ena in dve. Na plasirani servis Wallaca odbojkarji Slovenije močno odgovarjajo s tempo udarcem Čebulja iz druge linije sredi zadaj. Lastnega naleta odbojkarji Slovenije ne izkoriščajo, saj Pajenk pošilja skok servis izven igrišča. V drugo potem Čebulj potem ni uspel ponoviti akcije iz sredine zadaj in odbojkarji Brazilije so prišli ne le do dveh točk temveč potem prek pasivnega bloka in az zaključevanjem Leala do treh točk prednosti. Selektor Slovenije je zahteval pol minute odmora pri zaostanku 13:10. Še eno brejk točko je na kontro Brazilije po odmoru preprečil Kozamernik s solo blokom na Lucasu.

Prednost so odbojkarji Brazilije uspeli držati in še nekoliko povečati, na 18:14. Z izvrstno igro v obrambi in suverenim zaključevanjem potem tudi na 19:15. Blok na Urnautu, po odličnem servisu Wallaca, ki so ga odbojkarji Slovenije sicer dobro sprejeli, je pomenil vodstvo za pet točk, z 20:15.

V drugem nizu odbojkarji Slovenije niso uspeli izkoristiti več napak ključnih odbojkarjev Brazilije na servisu ter manj udarno igro nasprotnika pri zaključevanju napadov. Odbojkarji Brazilije so tako po parih brejk točkah sredi niza, drugi niz rutinirano pripeljali do konca.

Možič je vstopil namesto Urnauta tokrat, odlično sprejel, Vinčić poskusil na drugo žogo, ki jo je libero reprezentance Brazilije, Thales, še uspel rešiti, kontro in bombo T. Šterna pač ne več. Do konca niza se odbojkarji Brazilije niso več pustili presenetiti, niti na odlične servise odbojkarjev Slovenije, recimo Pajenka. Uspela jim je še brejk točka po ponovni izvrstni obrambi na tempo varanje Kozamernika in Cretu je pri 22:16 za reprezentanco Brazilije moral vzeti druge pol minute odmora. Adriano na servisu se ni zmedel in bi skorajda, če ne bi Leal kontra priložnost poslal po paraleli izven igrišča, pripeljal svojo ekipo do 24. točke. Vinčić na servisu ponovno poskusil z diagonalnim kratkim padajočim skok servisom ravno na Adriana, ki je bil tokrat pripravljen, Leal na anteni še z eno plasirano žogo prispeva točko za drugi niz reprezentance Brazilije. 209 centimetrov visokega Lucasa je na servisu zamenjal 212 centimetrov visoki Roque za reprezentanco Brazilije. Prvo točko za drugi niz so odbojkarji reprezentance Slovenije uspeli ubraniti, Možič je močno zaključil podarjeno žogo a potem serviral skok servis v mrežo, za drugi niz reprezentanci Brazilije, s 25:18.

Pomočnik selektorja Brazilije je v odmoru med drugim in tretjim nizov povedal, da jim je Bruno prinesel novo energijo, da bolje igrajo tranzicijo iz blokobramba v napad, da pa vsekakor rabijo še en niz.

Tretji niz je v postavi Slovenije kot podajalec pričel Ropret. Menjava, ki je že večkrat na tem prvenstvu prinesla spremembo izida. Na začetku ni tako delovalo. T. Štern predolg servis, Lucas z blokom na Pajenku za prvo brejk točko reprezentance Brazilije v tretjem nizu. Lucas je priboril še drugo brejk točko odbojkarjem Brazilije, z blokom s tal, ko je preprečil tempo varanje Čebulja iz sredine zadaj, za vodstvo s 4:1. Pajenk je z asom na svoj skok servis znižal na 4:3 ampak potem spet drugi servis poslal v mrežo. Lucas je s priključitvijo bloka na Urnautu takoj vrnil brejk točko. Ropret je v naslednji rotaciji pametno serviral plasirani skok servis, ker je pred njim Pajenk servis zgrešil. Lucas sicer na tempo menjuje rotacijo brez težav, z odličnim servisom in obrambo v sredini zadaj ter zaključevanjem Wallaca odbojkarji reprezentance Brazilije dobivajo novo brejk točke in vodijo z 8:4. Na drugi servis je sprejem in libero Kovačič odlično reagiral in Urnaut po diagonali zagotavlja menjavo in preprečuje scenarij iz prvega niza, serijo točk na servis Lucasa.

Scenarij iz prvega niza je bil sicer zelo blizu, saj so z brejk točko na servis Bruna, odbojkarji Brazilije vodili že z 10:5, ko je Cretu zahteval prve pol minute odmora. Bruna odmor ni zmedel, nasprotno, bomba as skok servis na Čebulja, po sredini paralele. In še Leal z brejk točko, tokrat z bombo po bloku. Serijo preprečuje Čebulj z varanjem v blok Wallaca in žoga se odbija izven igrišča. Priložnosti za brejk točko po kontri ni izkoristil tudi Urnaut s tempo udarcem iz druge linije sredine. Pri vodstvu s 14:8 odbojkarji Brazilije zahtevajo dotik bloka ampak zadnji je žogo potiskal Wallace, tako da je bilo njihovo preverjanje neuspešno. Na skok servis Čebulja odbojkarji Slovenije potem le do brejk točke z zaključevanjem T. Šterna za zmanjšanje na pet točk razlike, z 9:14. Še eno zmanjšanje je prinesla ena redkih predolgih tempo žog Lucasa. In še eno brejk točko, na tokrat zanesljivi drugi servis Pajenka, je dosegel Čebulj iz druge linije sredine, pri izidu 12:15. Selektor Brazilije je zahteval pol minute odmora. Pajenka odmor ni zmedel, zanesljivo je serviral in takoj zatem še izvrstno reagiral v obrambi, tako da so s potrpežljivo izmenjavo odbojkarji Slovenije prišli do nove brejk točke za 13:15. Četrti skok servis Pajenka je bil najprej dosojen kot predolg, a je video preverjanje pokazalo dotik sredine črte in le še točka razlike je ločila reprezentanci Brazilije in Slovenije.

Selektor Brazilije je seveda reagiral, klasična dvojna menjava podajalca in korektorja, tako je postava Brazilije pridobila tri napadalce v prvi liniji. Tudi to ni zmedlo ne Pajenka, ne Urnauta, ki je mirno pobral žogo po lastnem bloku, T. Štern je zaključil in izid je bil izenačen na 15. točki. Priložnost je bila celo za vodstvo na servis Pajenka a je bil Urnaut ob bloku tudi v mreži, tako da so za prvo vodstvo v tretjem nizu morali odbojkarji Slovenije še nekoliko počakati.

Potrpežljivost in odločenost je odbojkarjem Slovenije prinesla menjavo tudi na 16. točki tretjega niza, potem ko sicer Urnaut v prvo ni uspel zaključiti, a se celotna postava ni vdala in so s skupnimi močmi, dobro medsebojno komunikacijo in izvrstnim postavljanjem v igrišču dosegli menjavo.

Prvo vodstvo v tretjem nizu je potem reprezentanca Slovenije dosegla na servis Ropreta, ki je prvi servis serviral še nekoliko zadržano a potem drugega pritisnil za sprejem odbojkarjev Brazilije čez mrežo in Kozamernik je brez težav izkoristil darilo libera Brazilije, Thalesa. Pri vodstvu dveh točk prednosti za reprezentanco Slovenije, z 18:16, je selektor Brazilije vrnil dvojno menjavo, v igro je ponovno poslal tako podajalca Bruna kot korektorja Wallaca. Tretjič je Ropret poslal skok servis predolgo izven igrišča in čeprav je bil sam nesiguren so soigralci iskali video pregled, ki pa je prav tako pokazal, da je bilo žoga res za slab centimeter predolga. Lucas je z dotikom mreže sicer, serviral še enega izmed njegovih asov in izenačil na 18. točki. Tudi gledalci v Areni Spodek iz Poljske, ki so v večjem številu zdaj že napolnili Areno, po malem finalu je bil namreč na sporedu veliki finale med reprezentancama Poljske in Italije, so začeli navijati za Slovenijo. Na drugi servis Lucasa sta Urnaut in Čebulj zamenjala poziciji na sprejemu, kar se je izkazalo za dobro potezo, Urnaut je dobro sprejel in še zaključil po diagonali ter tako spravil Lucasa s servisa. Pametno so odigrali zaključek tretjega niza odbojkarji Slovenije, ne na moč temveč potrpežljivo a odločno.

Na 20. točki so odbojkarji Brazilije še uspeli ponovno izenačiti a tudi Cretu, selektor reprezentance Slovenije, je miril svoje odbojkarje, da jim gre dobro. Brejk točko je potem dosegel T. Štern, z izjemnim servisom po paraleli med libera, Thalesa, in zunanjega napadalca, Adriana. Adriana je selektor Brazilije zamenjal in ponovno poslal v igro Rodriga. T. Štern je seveda zanesljivo serviral skok servis nanj, po pasivnem bloku je Kovačič optimalno ubranil žogo in Čebulj je s potiskanjem žoge v blok Wallaca dosegel novo brejk točko. Tudi povaljka Bruna v obrambi in Wallacov poskus reševanja žoge na strani postave Slovenije nista pomagala. Še en odličen servis T. Šterna je Wallace po izjemni paraleli le zaključil. Menjavo za žogo za niz je dosegel Čebulj s pametnim plasiranim zaključevanjem po kratki diagonali čez trojni blok odbojkarjev Brazilije. Na točko za niz je selektor Slovenije opravil še taktično menjavo, iz igre na mreži je potegnil na klop podajalca Ropreta in v igro na mrežo poslal Možiča, jasno je bilo, da gre za taktično menjavo. Po izmenjavi plasiranih udarcev na obeh straneh, so odbojkarji Brazilije in njihov korektor Wallace prvo zaključno žogo reprezentance Slovenije uspeli rešiti. Ropret je ponovno vstopil v postavo in Cretu je zahteval še pol minute odmora. Wallace na servisu je odločno a ne premočno serviral in Urnaut je uspešno zaključil niz z udarcem tega srečanja, z bombo po paraleli na približno štiri, pet metrov. Tretji niz za Slovenijo s 25:22.

Urnaut je zaključil tretji niz za Slovenijo z bombo po paraleli na štiri, pet metrov. Odbojkarji Sloveniji so uspeli dobiti tretji niz s pametnim in odločnim serviranjem ter potrpežljivo igro v tranziciji iz blokobrambe. Seveda tudi na menjavi odbojkarji Slovenije ključnim serverjem postave Brazilije niso dovolili točk v nizih.


Video: bomba Urnauta po paraleli (18 sek.).

Četrti niz je zanesljivo odprl Čebulj z zaključevanjem po bloku, Wallace na drugi strani greši po diagonali. Še eno točko na servis Čebulja je pridelal kar Čebulj sam, s tempo varanjem iz druge linije sredine v čisto kratko diagonalo igrišča odbojkarjev Brazilije, za vodstvo s 3:0. Še ena točka na servis Čebulja, potem ko je Bruno res veliko tvegal s tempo podajo čez glavo, ki je tempaš reprezentance Brazilije, Flávio, ni dosegel. Izid 4:0 za Slovenijo v četrtem nizu in pol minute odmora za selektorja Brazilije.

Čebulj pošilja še en pameten servis ampak menjavo je Wallace le dosegel, čeprav so ga odbojkarji reprezentance Slovenije skoraj pobrali. Naslednja menjava je brejk točka Brazilije po le nekoliko predolgi kratki tempo diagonali blokerja reprezentance Slovenije, Pajenka. Še en nekoliko slabši sprejem na padajoči servis Flávia in le točka je bila še razlike. Ter še ena napaka odbojkarjev Slovenije, podajo je prevzel kar bloker Pajenk, v cono dve oz. drugo linijo, kjer pa ni bilo nikogar, ker je T. Šternu spodrsnilo in reprezentanca Brazilije je uspela izenačiti po začetnem odličnem zagonu Slovenije. T. Štern se ni pustil motiti in zaključuje za menjavo po diagonali na 5:4. Pajenk svoj prvi servis servira predolgo. Tudi Wallace verjetno, a se je Čebulj prepozno umaknil. Že druga točka po nesreči odbojkarjev Slovenije v tem četrtem nizu za odbojkarje Brazilije. V nadaljevanju je potem 7. točka po sporni sodniški odločitvi o dotiku žoge iz bloka Urnauta pripadla odbojkarjem Brazilije, ki ji je sledila še brejk točk po pobrani diagonali libera reprezentance Brazilije, Thalesa, Urnautu za zaključevanje Leala. To je iz začetnih 4:0 za Slovenijo pomenilo 8:6 za odbojkarje Brazilije.

Vodstvo reprezentance Slovenije v čertem nizu s 4:0, so tudi z nekaj sreče oz. nesreče na strani postave Slovenije, odbojkarji Brazilije uspeli hitro izničiti in uvodni zasostanek spremenili v vodstvo z 8:6.

Novo brejk točko odbojkarjem Brazilije sta z izjemnim dvojnim blokom preprečila T. Štern in Kozamernik. Urnaut je odlično serviral ampak odbojkarji reprezentance Brazilije so nivo igre dvignili in brez težav zaključevali. Tako tudi Čebulj v vrstah reprezentance Slovenije čez blok in z varanjem po kratki diagonali. Odbojkarji Slovenije se niso držali recepta iz prvega niza in so grešili tudi že na prvi servis, tako recimo T. Štern za 10:10, na srečo potem mreža odbojkarjev Brazilije, ki so uspeli držati vodstvo dveh točk. Do 13:11, ko je Lucas z blokom že v padanju zaustavil Čebulja, ki je prav tako že padal ob tempo udarcu iz druge linije sredine. Pol minute odmora za reprezentanco Slovenije pri zaostanku z 11:14, po odmoru pa Wallace z neverjetnim as skok servisom in izid že 15:11 za odbojkarje reprezentance Brazilije. Podobno, z izsiljenim sprejemom čez mrežo, tudi za 16:11. Šele pri 12:16 so uspeli odbojkarji Sloveniji spraviti Wallaca iz servisa. Tudi Ropret pri tem izidu potem greši že njegov prvi skok servis in priložnost za zmanjšanje razlike je splavala po vodi.

Kapetan Urnaut napake Ropreta ni ponovil, a je dvojni blok T. Šterna in Kozamernika na Lealu za malenkost končal izven igrišča. Tudi na Wallacu je dvojni blok Čebulja in Pajenka, ki je priključeval, končal malenkostno izven igrišča. Pri 20:14 je Čebulj poslal predolgo dolgo diagonalo, tudi video pregled je pokazal, da ni bilo dotika v bloku odbojkarjev Brazilije in to je pomenilo že velikih šest točk prednosti za odbojkarje reprezentance Brazilije, z 20:14. T. Štern na servisu ponovno že v prvo greši in pošilja skok servis v mrežo. Škoda, da ne uporabijo recepta iz tretjega niza, ko so vse prve servise odbojkarji reprezentance Slovenije spravili čez mrežo v igrišče in potem jim je bilo vsekakor lažje servirati v nadaljevanju. Menjave v tem delu preprosto niso bile več dovolj temveč le predpogoj za nadaljevanje niza oz. srečanja. Brejk točko so odbojkarji Slovenije uspeli priboriti na odličen skok servis Čebulja, a samo v prvo. V drugo je odbojkarje reprezentance Brazilije rešil Wallace s premišljeno diagonalo po bloku. Taktična menjava Možiča na blok namesto Ropreta ni pomagala.

Prestop pri servisu blokerja Flávia nihče v vrstah Slovenije niti sodniki niso opazili, tako da je blok Lucasa pomenil že 23:17. Čebulj je sicer opazil prestop pri servisu, vendar ga ni klical pravočasno, po odigrani točki pa zahteva za to ni več mogoča, tako da so potem iskali odbojkarji Slovenije video pregled za dotik mreže, seveda neuspešen. Flávio potem sicer greši na servisu, a še vedno, korektor Wallace se je ravno dobro ogrel in zabil v kratko diagonalo tako za točko za srečanje kot tudi zagotovil zadnjo točko, po pobrani paraleli od bloka Urnautu, kar lepo s prsti, in zaključevanju po dolgi diagonali. Morebiti zadnja točka Wallaca za reprezentanco, ki se je za to prvenstvo reprezentačno reaktiviral, po že razglašeni klubski upokojitvi.

Četrti niz za zmago s 25:18 so dobili odbojkarji Brazilije s postopnim nabiranjem brejk točk, odbojkarji Slovenije so naredili preveč napak na servisu in tudi bloki so se jim odbijali izven igrišča. Hitro zapravljeno začetno vodstvo v tem nizu niso uspeli povrniti, odbojkarji Brazilije so tako osvojili tretje mesto na svetovnem prvenstvu, odbojkarjem reprezentance Slovenije pripada četrto mesto na svetu.

Tretje mesto na svetovnem prvenstvu je tako osvojila reprezentanca Brazilije, odbojkarjem reprezentance Slovenije je pripadlo četrto mesto na svetu.

Končna razvrstitev svetovnega prvenstva v odbojki v Sloveniji in na Poljskem. Vir: odbojka.tv.

Komentiraj: