športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc

Komentar srečanja Belgija : Italija

Izjemno prepričljiva zmaga odbojkarjev Italije v uvodnem srečanju Evropskega prvenstva za člane proti reprezentanci Belgije

Prvi niz uvodnega srečanja evropskega prvenstva v odbojki za člane so zelo zanesljivo osvojili odbojkarji reprezentance Italije. Hitro so si priigrali par točk prednosti, sredi niza so se odbojkarji Belgije sicer približali na pet točk zaostanka, v končnici vendarle izdatna zmaga v prvem nizu odbojkarjev Italije z osmimi točkami razlike, 25:17.

Drugi niz so bistveno bolje začeli odbojkarji Belgije in povedli s 3:0. Na servis podajalca in kapetana Italije, Giannellija, takoj preobrat za vodstvo Italije s 4:3, po video pregledu, milimetrski as servis po paraleli. In dodatno še blok, za pet zaporednih točk in prednost treh točk Belgije se je stopila v zastanek s 3:5. Še izvrstna reakcija v obrambi libera in že šesta zaporedna točka Italije, selektor Belgije, Zanini, sicer Italijan, je seveda moral vzeti pol minute odmora. Prednost so odbojkarji Italije do konca niza le še povečevali. Odbojkarji Belgije so le s težavo prihajali do menjav, še posebej dobro so italijanski reprezentantje lovili žoge, ki so jih blokerji le delno a dovolj dobro ustavljali za dobivanje brejk točk. Občutek je bil, da so odbojkarji Belgije šele v končnici drugega niza našli svoj napadalni ritem a to je bilo bistveno premalo za morebiten preobrat. Z zmagovitim servisom je drugi niz zaključil drugi podajalec Italije Sbertoli, ki je na servisu zamenjal blokerja Galassi, tako se je drugi niz zaključil s sedmimi točkami razlike v korist odbojkarjev Italije, 25:18.

Tretji niz so ponovno bolje začeli odbojkarji Italije. Še Michieletto je prispeval asa za prvo brejk točko Italije. Ponovno so le stežka odbojkarji Belgije dosegali menjave, tudi na dober sprejem in izdelan napad, bistveno slabše so pa napadali v drugih ali tretjih poskusih. Za razliko, odbojkarji Italije so lahkotno, zelo raznoliko servirali, zlahka prihajali do menjav in še posebej držali izjemno močno linijo med blokom in obrambo. Na koncu deset razlike, za 25:15 v tretjem nizu za odbojkarje Italije. 8.728 navdušenih gledalcev Unipol Arene v Bologni je videlo izjemno predstavo odbojkarske reprezentance Italije.

V skupini A se srečanja nadaljujejo v sredo, 30.8., ob 18. uri, ko se bosta pomerili reprezentanci Nemčije in Estonije. Danes, 29.8., bodo prva srečanja odigrali v skupinah B in D, pomerili se bodo najprej odbojkarji Španije in Bolgarije ter Grčije in Izraela.

Komentiraj: