športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc

Komentar srečanja Španija : Bolgarija

Odbojkarji Španije v štirih nizih odpravili domačine skupine B, reprezentanco Bolgarije.

Prvi niz uvodnega srečanja skupine B evropskega prvenstva v odbojki za člane, kjer igra tudi reprezentanca Slovenije, med Španijo in Bolgarijo so zanesljivo, z brejk točkami v dveh valovih in zanesljivimi menjavami dobili odbojkarji Španije. Par brejk točk sredi prvega niza in v sami tega prvega končnici je bilo dovolj za njihovo zmago s 25:17.

Drugi niz je, podobno kot prvi, potekal zelo izenačeno do sredine niza. Odbojkarji Španije so sicer uspeli povesti z 11:8, a so reprezentanti Bolgarije našli odgovor in znižali na 11:10. Kljub le minimalnemu vodstvu so bolj prepričljivo v tem delu igre delovali odbojkarji Španije. Dokler ni Grozdanov s hibridnim servisom, kot da bo serviral plavajoči servis a je primazal asa z rotacijo in izenačil na trinajsti točki. Nadaljevanje odbojkarjev Bolgarije v drugem nizu ni bilo tako odločno in učinkovito.

Spet so Španci odgovorili s pobrano žogo iz delnega bloka in minimalno povedli. V napadu je Bolgarijo reševal izkušeni korektor Sokolov. Dve točki prednosti so odbojkarji Španije držali vse do končnice drugega niza, pri 18:16, je prednost z asom po sredini igrišča na 19:16, povišal Ramón Ferragut. Sokolov je v naslednji rotaciji sicer dosegel asa, a pri tem prestopil in zmanjšanja izida za reprezentanco Bolgarije ni bilo. Sledila je dvojna menjava na bolgarski strani, korektorja v zadnji liniji in podajalca v sprednji sta zamenjala  podajalec v zadnji liniji in korektor v sprednji liniji. A tudi naslednji servis Bolgarije je bila napaka, prav tako Špancev, ki se jim to ob prednosti treh točk ni poznalo, saj so zanesljivo osvajali menjave. Pri zaostanku s 23:20 še zadnji poskus selektorja Bolgarije, Konstantinova, da spreobrne potek srečanja, s pol minute odmora. Ni pomagalo, Španci so zanesljivo držali menjavo. In več kot kaznovali vsako napako na sprejemu, podarjeno žogo za niz znali vnovčiti za zmago v drugem nizu s 25:21.

Kot ključni razlog za slabšo predstavo Bolgarije v prvih dveh nizih, je njihov selektor Konstantinov, v odmoru po drugem nizu, navedel učinkovit servis Španije in težave odbojkarjev Bolgarije na sprejemu servisa in posledično na menjavi.

Prvo brejk ročko v tretjem nizu so že dobili odbojkarji Španije, a je bil video pregled na zahtevo Bolgarije in dotik v bloku, uspešen, izid je ostal izenačen na 5:5. Podobno situacija potem pri 6:6, tokrat v korist Španije. Tudi pri 9:7 za Bolgarijo video pregled na zahtevo španskih odbojkarjev, za dotik bloka, ki pa se ni izkazal za upravičenega in prvo vodstvo za dve točki reprezentantov Bolgarije. Z nekaj sreče je Bolgarija vodstvo dveh točk držala. Poskočni Sokolov je z uspešnim pobiranjem šika in potem še z napadom iz druge linije priigral novo brejk točko, za vodstvo treh točk reprezentance Bolgarije z 12:9. Odbojkarjem Španije je pritisk, vsaj na servisu, le prišel nekoliko do živega, saj so v tem delu igre naredili veliko napak na servisu, kar je bila seveda voda na mlin odbojkarjem Bolgarije, ki so tako enostavno držali menjavo in prednost treh točk. Ponovno je pri, že skorajda 14:13, ob protestih publike in zgražanju igralcev ter selektorja Bolgarije, video pregled pokazal, da niso imeli dotika v bloku po napadu iz druge linije Španije, tako da je ostalo vodstvo treh točk,  15:12, za odbojkarje Bolgarije. Izjemna obramba, palačinka in enoroka podaja čez glavo je odbojkarjem Španije le prinesla znižanje na 16:17 in potem še zmagoviti skok servis z rotacijo po paraleli, Fornesa, za izenačenje na 17:17. Niz je bil spet čisto odprt.

Nikolov, za Bolgarijo, je ponovno odlično serviral, prisilil podajalca Španije v napako po zahtevnem sprejemu skorajda čez mrežo, dve točki prednosti je to pomenilo za Bolgarijo, 19:17. Selektor Španije reagira z odmorom. Ki je potem prinesel dolgo točko in več zbranosti, potrpljenja in odločnosti odbojkarjem Bolgarije ter še blok v naslednji točki za ponovno prednost, tokrat štirih točk, 21:17. S takšno igro so odbojkarji Bolgarije držali prednost do konca niza in s 25:21 zmanjšali zaostanek na 1:2 v nizih.

Zmagovalni ritem so odbojkarji Bolgarije držali tudi na začetku četrtega niza in si takoj priigrali brejk točko za vodstvo z 2:0 ter še eno priložnost, ki je potem s predolgim napadom niso izkoristili. Vrnili so se hitro odbojkarji Španije in Ramon je z zmagovitim servisom po paraleli povišal na 4:3 za Španijo. Na servis kapetana Villene, je Ramos po obrambi iz sredine druge linije, pipnil Bolgarijo za vodstvo Španije s 7:5. Podajalec Španije, Martin, pri 9:8, je najprej presenetil z levico in bombo na drugi dotik, potem močno serviral po diagonali in njegovi soigralcu so z blokom poskrbeli za štiri nove točke za 13:8. Izjemno neugoden servis z levico iz leve strani po diagonali v cono pet. Bolgarski selektor seveda jemlje odmor. Ni pomagalo, še ena obramba in bomba iz dvojke za 14:8 za Španijo. Celih šest točk prednosti odbojkarjev Španije.

Sokolov z bomba servisom sili odbojkarje Španije v napako in zmanjšuje razliko. Na menjavi za Španijo, spet dvojna menjava selektorja Bolgarije, korektorja in podajača za podajača in korektorja. Nikolov lima asa, za še eno zmanjšanje na 12:16, in po sprejemu čez mrežo tudi 13:16. Seveda sledi odmor za Španijo. Pri 18:15 se v igro vrneta korektor Sokolov in prvi podajalec za Bolgarijo, Seganov.

Pri 17:21 Bolgarijo v prvo menja Sokolov na odličen servis podajalca Španije, levičarja Martina. Velikih pet točk prednosti v končnici četrtega niza za odbojkarje Španije, 23:18. Suverena menjava z napadom iz dvojke za prvo zaključno žogo in 24:19, ki je niti nenavaden video pregled za prestop blokerja ni mogel izničiti. Ena redkih napak, sicer zelo razigranega korektorja Bolgarije, Sokolova, ki je žogo poslal v mrežo, je bila dovolj, da so odbojkarji Španije prvo zaključno žogo izkoristili za zelo suvereno zmago s 3:1, in tri dragocene točke v skupini B.

Naslednje srečanje v skupini B bo že jutri, v sredo, 30.8., ob 16:30 uri med reprezentancama Slovenije in Ukrajine.

Komentiraj: