športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc

Komentar srečanja Slovenija : Ukrajina

Svoje prvo, uvodno srečanje evropskega prvenstva so odbojkarji Slovenije odločili v svojo korist v štirih nizih. Po vodstvu Slovenije sredi prvega niza, so potem odbojkarji Ukrajine, po dolgem videu preverjanju,  izid spreobrnili in prvi niz dobili. v drugem in tretjem nizu so reprezentantje Slovenije potem stvari postavili na svoje mesto. četrti niz je bil le še formalnost, kjer so priložnost dobili tudi nekateri igralci s klopi. Reprezentanca Slovenije igra naslednje srečanje v petek, 1.9., ob 16:30 uri, s Finsko.

Odbojkarji Slovenije so prvi niz uvodnega srečanja evropskega prvenstva z Ukrajino zelo dobro začeli. V postavi s tremi sprejemalci in dodatno še z liberom na sprejemu, Rok Možič je začel na mestu korektorja, Klemen Čebulj na svojem standardnem mestu sprejemalca. Pri izidu 16:13 je selektor Ukrajine zahteval video preverjanje za dotik bloka, ki je trajalo kar precej časa in očitno je bil ritem odbojkarjev Slovenije prekinjen. Dvakrat so odbojkarji Ukrajine z blokom ustavili Roka Možiča, izenačili na šestnajsti točki in potem povedli za dve. Razliko dveh točk so uspeli držati vse do končnice niza, ko je Možič z napako na servisu olajšal delo obojkarjem Ukrajine in jim brez borbe prepustil prvo žogo za niz, za 25:23.

Drugi niz se je začel izenačeno na obeh straneh. Pri 2:2 je zunanji strelec Ukrajine, Poluian, športno priznal dotik v bloku, po dolgi točki, izvrstni obrambi Slovenije in napadu Možiča.  Redko videno na vrhunskih odbojkarskih tekmovanjih. Odbojkarji Ukrajine so uspeli v nadaljevanju niza povesti za tri točke, z 9:6. Na servis Urnauta smo uspeli izid za eno točko znižati, pri drugem zaporednem servisu je Urnaut prestopil. Z dobro obrambo in zanesljivim zaključevanjem pobranih žog so odbojkarji Sloveniji izenačili na deseti točki. Na trinajsti točki smo drugič v drugem nizu povedli za točko, z odličnim varanjem čez blok Ukrajine, Čebulja. Pri 15:14 je Ukrajina zahtevala video preverbo za dotik žoge antene, ki ponovno po dolgi prekinitvi ni šla v korist Ukrajine. Za dve točki je Slovenije povedla z brejk točko na servis Kozamernika, ko je ukrajinski korektor iz druge linije poslal žogo daleč izven igrišča, za 18:16. In še ena točka s potrpežljivim blokom. Tretjič je Kozamernik serviral hibridni servis, z rotacijo, zelo dobro, a so oddojkarji Ukrajine vseeno uspeli priti do menjave.

Ob menjavi serverja na ukrajinski strani je Čebulj rešil slab sprejem Urnauta z bombo, potem še blok Pajenka po servisu Čebulja in Slovenija je povedla za štiri točke, z 22:18. Odmor je moral vzeti selektor Ukrajine, Krastins. Takoj po odmoru menjava in še ukrajinski blok na Urnautu in tokrat je moral selektor Slovenije, Cretu, vzeti odmor. Menjavo smo držali do 23:21, ko je obramba Ukrajine pobrala Urnauta v obrambi in znižala z napadom le na točko zaostanka, 23:22. Ponovno odmor Cretuja, ki se je obrestoval, kajti servis je Poluian poslal izven igrišča. Z zmagovalnim servisom je zatem podajač Ropret Sloveniji priigral drugi niz, za 25:23. Z nekaj pomoči odbojkarjev Ukrajine, a več kot zasluženo so reprezentantje Sloveniji osvojili drugi niz.

V prvih dveh nizih smo videli zelo izenačeno srečanje, odbojkarji slovenije so sicer delovali razpoloženo a ne totalno razigrano, reprezentanci ukrajine se na drugi strani odsotnost poškodovanega prvega korektorja KUCHERja, ki je v igro vstopal le na servis, ni poznala .

V tretjem nizu je prvo brejk točko, svojo deseto, z blokom priboril Alen Pajenk, za 4:2. Odbojkarji Ukrajine so znižali ozid pri 7:8, ko je bloker Kozamernik almo udaril malenkost izven igrišča. Izenačil je potem zunanji strelec Ukrajine, levičar Tupchii, z izjemnim skok servisom z rotacijo, na 10:10. Za dve točki so odbojkarji Slovenije ponovno povedli na servis Možiča in napaki Ukrajine v napadu. Z zmagovalnim servisom je zelo razpoloženi Pajenk priigral tri točke naskoka, za 16:13. Z enako mero in odličnim servisom so spet vrnili odbojkarji Ukrajine in izid znižali na 15:16. Selektor Slovenije ničesar ni prepustil naključju in je zahteval odmor. Tri točke naskoka, za 18:15 je priigral Kozamernik, ki je odlično priključil blok k Urnautu. Dodatno točko in skupaj štiri točke naskoka je priboril ravno Urnaut, s skok servisom po diagonali, as čist kot solza, za 20:16, seveda je sledil odmor za Ukrajino. Urnatu se na servisu po odmoru ni zmedel, 110 km/h servis v sredino in po dolgi točki še ena brejk točka za 21:16. Urnaut je imel še eno priložnost iz druge linije, da pipne Ukrajino a je pri tem milimetrsko prestopil. Synytsia je z napako na servisu olajšal delo Slovenijo, ki si je tako priigrala tretji niz s 25:20.

Prvo brejk točko v četrtem nizu so si odbojkarji Sloveniji priigrali na servis Kozamernika, za 2:1. In drugo brejk točko smo osvojili po zelo dolgi točki in par izjemnih obrambah Urnauta, za 4:2. Po dveh pametnih napadih Urnauta in izkoriščanju bloka Ukrajine za novo priložnost, je še eno brejk točko na servis Čebulja primazal z udarcem po paraleli iz dvojke Možič, za štiri točke prednosti, s 7:3. Na servis Ropreta so odbojkarji vnovčili slabši sprejem Ukrajine, in povedli že z 11:5. Tudi Urnaut je primazal zmagovalni servis, lepo po sredini za 13:6 in še eno točko smo si priigrali za 14:6. Po menjavi libera na ukrajinski strani, se Urnat ni ustavljal s servisom, blok je pa priboril že tretjo zaporedno točko na servis kapetana Slovenije. Pri 16:8 je korektorja po sili razmer, Možiča, zamenjal Nik Mujanović. Tudi najvišji bloker Sašo Štalekar v reprezentanci Slovenije je vstopil v igro in zamenjal Pajenka.

Do konca četrtega niza je nivo igre sicer nekoliko padel, a odbojkarji Slovenije se niso pustili uspavati. Pri 22:14 je kapetana Urnauta selektor Slovenije Cretu zamenjal in ponudil priložnost še enemu igralcu s klopi, Roku Bračku. Pri 22:17 in asu na skok servis Ukrajine, po dotiku mreže se je žoga odpeljala v igrišče, je Cretu vzel odmor. Mujanović je za par milimetrov udaril iz druge linije izven igrišča in izid je bil le še štirimi točke razlike za Slovenijo, 22:18. Na srečo, Ukrajina greši na servisu. Dvakrat zaporedoma, pravzaprav. Prvo zaklučno žogo Bračko ni zaključil, prestopil je na skok servisu. A drugo zaključno žogo so odbojkarji Ukrajine Sloveniji podarili, z lastno napako Kisiliuka na servisu.

Led je prebit, odbojkarji Slovenije so potrdili vlogo favorita, a čakajo jih še štiri srečanja v skupini B, proti le na papirju manj zahtevnim tekmecem, kjer bo zagotovo treba pokazati več zbranosti, ki je danes na trenutke umanjkala.

Komentiraj: