športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc

Komentar srečanja Slovenija : Španija

Reprezentanca Slovenije je s tri četrt moči tudi v tretjem srečanju evropskega prvenstva zmagala in vknjižila vse tri točke, tokrat je s 3:0 premagala reprezentanco Španije. Slovenija bo naslednje, četrto srečanje v predtekmovalni skupini B igrala v ponedeljek, 4. septembra., ob 19:30 uri, z reprezentanco Hrvaške.

Točno 24 ur po drugem srečanju evropskega prvenstva, s Finsko, ki so ga prepričljivo odločili v svojo korist s 3:0, so odbojkarji reprezentance Slovenije ponovno stopili na parket. Tretje srečanje v predtekmovalni skupini B z reprezentanco Španije, ki je to prvenstvo sicer odlično začela z zmago proti Bolgariji, a potem včeraj, gladko s 3:0, klonila z reprezentanco Hrvaške. S tako popotnico so v manj kot 24 urah razlike odbojkarji Španije začeli srečanje z vodilno reprezentanco skupine B, z reprezentanco Slovenije. Odbojkarji Slovenije so srečanje pričeli z zdaj že standardno prvo postavo tega prvenstva, z Urnautom in Čebuljem na sprejemu, s Pajenkom in Kozamernikom na bloku ter z Možičem na korekciji in Ropretom kot podajalcem.

Odbojkarji Slovenije so zanesljivo osvajali brejk točko po brejk točko v prvem nizu a njihovi nasprotniki, odbojkarji Španije niso dopustili prevelike razlike in so tako na polovici niza zaostajali le za dve točki, pri izidu z 11:9. Začetek druge polovice prvega niza je zaznamoval Kozamernik z odličnim skok plavajočim servisom in z obrambo so odbojkarji Sloveniji ponovno vknjižili dve brejk točki za 14:10. Tudi na servis Možiča nova brejk točka s solo blokom Čebulja. Vodstvo petih točk je po ponovnem ulovljenem napadu Španije Sloveniji zagotovil Urnaut, z varanjem mimo bloka, za 20:15. V samo končnico prvega niza so odbojkarji Slovenije vstopili s šestimi točkami razlike, ob prvi žogi za niz, s 24:18, ko je Kozamernik drugi servis poslal izven igrišča. A tudi Ramón na drugi strani, prav tako pošilja servis izven igrišča in tako omogoča zmago Slovenije v prvem nizu, s 25:19 .

Drugi niz se je začel, podobno kot prvo srečanje Slovenije z Ukrajino, izenačeno na obeh straneh.  Pri 6:5 so odbojkarji Slovenije zabeležili tri brejk  točke na servis Ropreta in selektor Španije je vzel odmor za svoje odbojkarje. Prednost treh oziroma štirih točk je reprezentanca Slovenije držala do sredine niza, ko je v igrišče vstopil Štalekar, ki je zamenjal Pajenka, in takoj zagotovil z blokom novo brejk točko na servis Kozamernika. Pri vodstvu Slovenije s 15:7 je Možiča na korekciji zamenjal Nik Mujanović. Španija se je uspela približati na minus pet, 16:11, po dveh nezaključenih napadih Čebulja in predolgem udarcu Mujanovića, selektor Slovenije, Cretu, ničesar ni želel prepustiti naključju in je vzel odmor. V drugo je po odmoru potem Mujanović zaključil za menjavo. na 17:11. Na servis Štalekarja, z Urnautom v štirici, so odbojkarji Slovenije povečali izid na 21:12, malo pred tem je Kozamernika na bloku zamenjal Danijel Koncilja. V končnici je Slovenija vodila s 23:14, ko je Čebulj iz druge linije pipnil Španijo. Ob izidu 24:15 je Koncilja dobro skok serviral in Čebulj je na mreži po pobrani žoge obrambe izsilil novo brejk točko za drugi niz, s 25:15.

V tretjem nizu sta dve brejk točki, po zaostanku z 2:0, Sloveniji s pametnim zaključevanjem zagotovila Možič, ki je ponovno v četrtem nizu začel v prvi postavi, Koncilja in Štalekar sta ostala na srednje blokerske poziciji v postavi, in Čebulj za 3:2. Slednji potem še za 5:3 na servis Možiča, tokrat. Španija se sicer nikakor ni predajala saj so njeni odbojkarji izenačili z dolgo brejk točko na peti točki, za vodstvo s plus ena, 8:7, bloker Španije Ribas Brockert je namreč z enoročnim blokom, z vsako roko na eni strani, ustavil Čebulja, ki je pipnil iz sredine druge linije. V sredino niza je Španija vstopila z vodstvom 11:9, pa napaki v napadu Urnauta iz dvojke, selektor Slovenje Cretu je vzel odmor.

Atraktivno so Ropret v obrambi, Urnaut s podajo v skoku iz druge linije z imitacijo napada in Čebulj z napadom izenačili na enajsti točki. S serijo petih točk je Slovenija povedla s 14:11 in šele po menjavi v vrstah Španije, Urnaut  greši na servisu. V končnico je Slovenija vstopila s prednostjo petih točk in ob seriji servisov, z drugim servisom celo z asom, ko je Urnauta zamenjal Rok Bračko, povedli s 23:15. Video pregled je udarec Bračka po kratki diagonali dosodil v igrišče in Čebulj je vse do konca niza in tega srečanaj serviral. Ropret in Štalekar sta z blokom zmago zmago le še potrdila, za 25:15 v tretjem nizu.

Komentiraj: