športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc

Komentar srečanja Slovenija : Turčija

Reprezentanca Slovenije ponovno v četrtfinalu evropskega prvenstva. Po pravi drami v petih nizih, so odbojkarji Slovenije le strli odpor odbojkarjev Turčije, ki so prva dva niza prepričljivo dobili. Odbojkarji Slovenije so dvignili nivo igre in s potrpežljivo igro, bistveno boljšo obrambo in celotno linijo blok-obramba. V četrtfinalu se bo Slovenija v ponedeljek, 11. septembra, pomerila z zmagovalcem srečanja med Portugalsko in Ukrajino.

Tretje srečanje osmine finale med Slovenijo in Turčijo so bistveno bolje pričeli odbojkarji Turčije. Po prvem uspešnem napadu, so bili naslednji trije napadi, dvakrat Čebulja in enkrat Možiča, neuspešni, kar je pomenilo prvo prednost reprezentance Turčije za tri točke, z 1:4. In še žoga Možiča izven igrišča za 1:5 ter še blok na Čebulju, pri 1:6 za Turčijo je moral Cretu, selektor Slovenije, vzeti prvi odmor. Prvo  brejk točko je Slovenija dosegla na servis Možiča, po izjemni obrambi libera Slovenije, Kovačiča, z zaključevanjem Možiča samega iz druge linije. Čebulj je prvič zaključil v prvem nizu iz sredine druge linije, ko je pipnil in pri vodstvu Turčije le še za točko s 6:7 je bivši selektor Slovenije, sedanji selektor Turčije, Giuliani, vzel odmor za svoje odbojkarje. Sredi niza je Turčija ponovno povedla za tri, z 8:11, po odličnem plavajočem servisu Turčije, Kovačič ni uspel sprejeti servisa z zgornjim odbojem. Neprepoznavna igra odbojkarjev Slovenije v tem prvem nizu, nekoliko podobno in hkrati še bolj izrazito sicer kot v prvem nizu prvega srečanja skupinskega dela z Ukrajino. Pri 13:8 za Turčijo je podajalec Planinšič zamenjal prvega podajalca, Ropreta. Pri zaostanku z 8:14 že drugi odmor za Slovenijo zahteva Cretu.

Na servis kapetana Urnauta je Slovenija uspela znižati na tri točke znižati 11:14. Servis Kozamernika je v naslednji rotaciji odletel izven igrišča. Sledila je menjava korektorja Možiča in sprejemalca Čebulja z Mujanovićem in Šternom. Mujanović je uspel zalimati asa, po dotiku mreže se je žoga odkotalila v igrišče. Izjemno dolgo točko po parih žogah, ki jih je kapetan Urnaut le prenesel čez mrežo, Slovenija le do točke za 16:20. Odbojkarji Slovenije nikakor niso našli pot čez ali mimo bloka Turčije, uspešno so odbojkarji Turčije pritiskali na servisu in zelo malo podaj pri Sloveniji je šlo na tempo. Čebulj, ki je obsedel prvi niz na klopi je bil neprepoznaven tudi kapetan Urnaut je le s težavo prebijal blok Turčije. Pri zaostanku 18:24 je kapetan Slovenije odlično serviral, sprejemalec Turčije, Subasi, dvakrat greši. Tretjič na servisu greši tudi Urnaut in prvi niz dobivajo odbojkarji Turčije s 25:20.

Drugi niz je za reprezentanco Slovenije ponovno pričela postava z začetka srečanja. Prvo dolgo izmenjavo drugega niza in svojo prvo brejk točko dobivajo odbojkarji Turčije. Prvi uspešen napad za Slovenijo v tem srečanju na začetku drugega niza končno dosega tudi sprejemalec Klemen Čebulj. Lagumdžija dobesedno sam, z obrambo in z zaključevanjem iz druge linije dosega novo brejk točko za Turčijo, ki so dosegli dve točki prednosti na začetku drugega niza. Neprepoznavni so bili na začetku drugega niza odbojkarji Slovenije v bloku in v obrambi. Na podajo je ponovno vstopil Planinšič. Z lahkoto so odbojkarji Turčije prebijali razglašeni blok Slovenije. Po asu in bloku je Turčija povedla za štiri s 5:9. Redki napadi na tempo odbojkarjev Slovenije so bili sicer uspešni. In Urnaut je skušal držati Slovenijo blizu Turčije, najprej z zmagovalnim servisom, potem končno blok-obramba pobira žogo in pri zaostanku za dve točki z 9:11, reakcije na klopi Turčije z odmorom.

Najdaljšo točko drugega niza dobivajo z izjemnimi obrambami odbojkarji Turčije za 20:16, po parih tako rekoč čistih situacijah za Slovenijo. Ponovno odmor na zahtevo Cretuja. Z nekaj sreče, Lagumdžija v bloku lovi Urnauta iz druge linije. Še napaka Planinšiča, ki blokira iz druge linije oziroma sprejem čez mrežo ter ponovno celih šest točk za Turčijo, s 16:22. Pri Turčiji je vse zahtevne situacije brez napake reševal Lagumdžija. Pri 17:23 za Turčijo ponovno vstopa v igro podajalec Ropret za Slovenijo. Na servis Možiča končno brejk točka Slovenije za 19:23. A Lagumdžija zadeva za 19:24 za Turčijo in pet zaključnih žog za niz. Menjavo Slovenija še naredi. Na servis Čebulja, tempo Turčije izven igrišča. Selektor Turčije, Giuliani, ničesar ne prepušča naključju, jemlje tako video preverjanje kot tudi odmor. Čebulj se ni zmedel, po obrambi Kovačiča, Urnaut dosega brejk za 22:24. V novi dolgi izmenjavi, odbojkarji Slovenije sicer dobro branijo napad Turčije, a enako uspeva tudi odbojkarjem Turčije, ki z blokom zaustavljajo Možiča za drugi niz s 25:22.

Tudi tretji za Slovenijo pričenja standardna postava Slovenije na tem evropskem prvenstvu, kapetan Urnaut in Čebulj na sprejemu, Pajenk in Kozamernik na bloku in Ropret na podaji ter Možič na korekciji. Na začetku drugega niza ponovno zaostanek Slovenije, predvsem po zaslugi izjemnega zaključevanja Lagumdžije, Urnaut z dvema brejkoma po diagonali izenačuje na 6:6. Pri 7:7 predolgo servira prav kapetan Urnaut, ki je sicer eden redkih, ki uspešno zaključuje za Slovenijo na začetku tretjega niza. Za točko po slabem sprejemu Turčije na servis Kozamernika le vodstvo za točko Slovenije z 9:8. Sredi niza, po napaki in predolgem napadu Čebulja, ponovno vodstvo Turčije z 10:11. Sledi izmenjava napak na servisu na obeh straneh, tako Lagumdžije za Turčijo kot Čebulja za Slovenijo. Subasi za Turčijo potem prestopa sredinsko črto in zaključuje po paraleli izven igrišča in končno le dve točki prednosti za Slovenijo, 14:12. Tretjo točko prednosti po brejku dobiva Slovenija, po obrambi Kovačiča in zaključevanju Čebulja, za 17:14. Z blokom alme Turčije, Kozamernik z blokom zvišuje prednost na štiri razlike, za 18:14. Lagumdžija mlajši menja starejšega brata na korekciji, Urnaut greši na servisu po tej menjavi. Še as Turčije, Bayram ga zabija, razlika je ponovno zmanjšana na dve, na 16:18. Rešuje se Slovenija z zaščito po bloku Turčije za 16:19, v naslednji menjavi, Možič ne izkorišča priložnosti za novi brejk. Tudi skok servis Možič ponovno pošilja, tokrat kar daleč izven igrišča.

Video pregled za dotik bloka ob napadu Urnauta, na zahtevo Turčije je bil uspešen in to je pomenilo le še točko prednosti, na 21:20. Na srečo Slovenije, Turčija greši na servisu. Pri 22:20, Mujanović, ki menja podajalca Ropreta na bloku, najprej dosega pasivni blok in v tretjem poskusu napada, ravno Mujanović dosega točko, z napadom v blok-izven-igrišča. Pajenk zabija še asa za štiri zaključne točke za niz. Po nedovoljeni zahtevi za video pregled Turčije, je le-ta zahteva sama bila očitno dovolj, da je Pajenk servis poslal izven igrišča. Tri zaključne žoge, pri 24:21, odbojkarji Turčije ne izkoriščajo darila Slovenije in sprejema čez mrežo, tudi sami pošiljajo prvi dotik čez mrežo, Slovenija se ne pusti zmesti, Možič kontra žogo v napadu zanesljivo izkorišča za znižanje izida v nizih s 25:21.

Četrti niz začenja kapetan Urnaut na servisu z napako. Turčija ob menjavi dosega z napadom prvo brejk točko z zaključevanju Lagundžije. Bayram z zmagovalnim servisom dosega tri točke prednosti, 0:3 za Turčijo. Lagumdžija uspešno rešuje vse zahtevne situacije. Z borbenostjo Čebulja, kapetan Urnaut s tako imenovanim čekičem na tretjo žogo odbija žogo na stran Turčije, ki na srečo odbojkarjev Slovenijo prestopajo pri napadu iz sredine druge linije. Pri 3:6 Možič dviguje šikanje dosesedno s tal in potrpežljivost v napadu se obrestuje Sloveniji, da so zadržali Turčijo na le treh točkah razlike. Po dveh napakah odbojkarjev Turčije, dotiku mreže in napadu po paraleli izven igrišča, Slovenije zmanjšuje na 6:7. Urnaut drugič na servisu uspešno v igrišče, a Turčija dosega menjavo. Možič je rešil s sprejemom servis z dotikom mreže in še brejk Možiča v napadu za izenačenje na deveti točki. Naslednji napad Turčije je izven igrišča in to je pomenilo vodstvo Slovenije z 10:9. Giuliani jemlje odmor za Turčijo. Čebulj je popravil lastno napako na sprejemu servisa, ko je takoj zatem potem zblokiral v slogu košarkarkse banane, poskus šika Lagumdžije. Lagumdžija se je končno nekoliko ustavil, greši tudi s predolgim napadom, to je vodstvo Slovenije za 13:11 in še brejk Možica za 14:11. Čebulj zabija še asa na zadnjo črto Turčije za 15:11. Obojestranski rdeči karton sta pri 15:12 prejela Čebulj in Subasi. Pri 17:14 odbojkarji Turčije pobirajo šik in s tempom dosegajo brejk za 17:15. Nakar se je Turčija trikrat ubranila in četrtič Lagumdžija znižuje na 17:16. S tempom Kozamernika le do menjave za 18:16. Na plavajoči servis Kozamernika, Možič premišljeno do nove brejk točke in ponovno tri točke prednosti za 20:17, naslednjič Kozamernik greši na servisu. Turčija izenačuje na dvajseti točki, z blokom na Možiču in pobrani žogi Čebulja, Cretu jemlje odmor.

Končnica četrtega niza, Turčija dvojna napaka pri podaji in Možič predolgi skok servis. Pri 21:21, dvoboj obeh korektorjev, Lagumdžije in Možiča ter izvrstnih obrambah obeh, v korist Možiča in Slovenije, za 22:21. Gülmezoğlu v zadnjem hipu blokira Pajenka na čisto enostavno žogo čez mrežo. Pajenk v naslednji rotaciji servira z dotikom mreže, Lagumdžija udarja v mrežo in to je pomenilo dve zaključni žogi za Slovenijo. Urnaut ne izkorišča prve priložnosti za brejk in niz, s preostro diagonalo. Drugo žogo za niz Slovenija dobiva po sreči in napaki blokerja Turčije ob tempo udarcu in dotiku mreže, s 25:23.

Peti, odločilni niz za četrtfinale evropskega prvenstva je s servisom ponovno začel kapetan Urnaut. Takoj tudi brejk točka za Slovenijo, po izjemni palačinki in pobiranju žoge od bloka Kovačiča, Čebulj je uspel drugo žogo dvigniti z eno roko. Slovenija drži to točko prednosti na začetku odločilnega niza. Kar precej zmede na obeh straneh na začetku petega niza, igralci so bili očitno pod velikim pritiskom in velikem žaru borbe tudi precej lastnih napak. Po bloku Čebulja na Lagumdžiji prednost dveh točk za 4:2. Za peto točko, Čebulj z obema rokama v skoku odbija na stran igrišča Turčije. Slovenija menjave drži do 7:5. Po bloku izven igrišča, še ena brejk točka Lagumdžije in izidi na 7:7 je bil ponovno izenačen. Ob menjavi strani, video pregled za dotik bloka Slovenije ampak dotika ni bilo in tri zaporedne točke Turčiji za vodstvo z 8:7.

Pri izenačenem izidu 9:9 druga napaka Lagumdžije v tem nizu, ki je pa parih izvrstnih zaključevanjih, žogo poslal izven igrišča po kratki diagonali. Kozamernik greši na servisu po odmoru Turčije, še Možič s predolgo žogo in pri izidu 10:11 za Turčije, odmor za Slovenijo jemlje Cretu. Ključna brejk točka po obrambi pri 11:11, zaključuje Čebulj za 12:11. In še obramba kapetana Urnauta v coni ena, za 13:11 zaključuje ponovno Čebulj iz res težkega položaja po diagonali. Turčija dela menjavo za 13:12 na tempo udarec. V naslednji menjavi takoj Pajenk zaključuje tempo za 14:12. Čebulj servira za četrtfinale z dotikom mreže, Lagumdžija sicer po diagonali zmanjšuje na 14:13 in Cretu kliče odmor za Slovenijo. Drugo zaključno žogo za Slovenijo ponovno Pajenk z ubijalskim tempom za 15:13 prinaša reprezentanci Slovenije četrtfinale evropskega odbojkarskega prvenstva, kjer bo Slovenija igrala z zmagovalcem srečanja med Portugalsko in Ukrajino, v ponedeljek, 11. septembra.

Komentiraj: