športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc
urnaut-zalet

Komentar srečanja Slovenija : Ukrajina

Čeprav nikakor ni samoumevno, da Vse poti vodijo v Rim, je to odbojkarjem Slovenije uspelo. Odbojkarska Reprezentanca Slovenije je ponovno v polfinalu evropskega prvenstva. Še drugič so odbojkarji Slovenije, tokrat v četrtfinalu, premagali reprezentanco Ukrajine. V Polfinalu evropskega prvenstva, v četrtek, 14.9., v Rimu, bo reprezentanca Slovenije igrala bodisi proti Poljski bodisi proti Srbiji.

Zelo previdno so začeli srečanje odbojkarji obeh reprezentanc. Plotnytskyi v napadu izkorišča blok Slovenije, Čebulj plasira žogo čez blok v sredino igrišča Ukrajine. Prvo brejk točko dosega Slovenija na servis Možiča, potem, ko je Kozamernik servis zgrešil. Drugi dve brejk točki dosegajo odbojkarji Slovenije na odličen skok servis Ropreta, ki je prvi nekoliko bolj odločno serviral, z blokom in obrambo. Pri 8:5 v prvem nizu za Slovenijo, prvi odmor za Ukrajino.

Na servis kapetana Urnauta, linija blok-obramba deluje in pobira žogo, Čebulj zaključuje, prvič za štiri točke plusa, z 10:6. Vajo ponavljajo odbojkarji Slovenije na servis Kozamernika za pet točk prednosti, z 12:7. Po izjemni obrambni akcij kapetana Urnauta, ki pobira žogo s palačinko in še podaja s pestjo, Možič iz druge linije drži prednost petih točk, 15:10. Takoj zatem nagrada za izjemne obrambe, velika napaka podajalca Ukrajine, ki mu žoga polzi iz rok in prednost Slovenije že šest točk. In še ena napaka, predolga žoga v napadu Ukrajine pomeni že sedem točk prednosti Slovenije, 17:10. Tupchii, levičar s skok servisom znižuje, z dvema zmagovitima servisoma na 17:13. Tudi tretjič izvrsten servis, Urnaut pošilja sprejem daleč čez mrežo, uspeli so se potem vseeno ubraniti odbojkarji Slovenije. Na servis Ropreta ponovno brejk točka. Očitnega dotika mreže, tako žoge kot zunanjega strelca Ukrajine, Poluiana, odbojkarji in selektor Slovenije Cretu niso spregledali, prekinili so točko, video pregled je potrdil novo brejk točko Sloveniji. Do konca prvega niza so odbojkarji Sloveniji le še držali in celo povečali prednost, Možič s solo blokom na Plotnytskyiju za prvo žogo za niz. Drugo žogo za niz so odbojkarji Ukrajine še uspeli rešiti. Tretjo žogo za niz, pri 24:16, Čebulj ne izkorišča s predolgim udarcem. Vendar, četrto žogo za niz je odbojkarjem Slovenije podaril z napako na servisu kar Synytsia, 25:17 za Slovenijo v prvem nizu. Brez večjih težav, mirno in pametno ter z dobrimi obrambami tako rekoč brez napake.

Tudi v drugem nizu takoj vodstvo Slovenije, vendar Ukrajina prvič z dvojnim blokom na Možicu iz dvojke in potem še as Plotnytskyija, s skok servisom in poljubom sreče, torej dotikom mreže za vodstvo Ukrajina 2:4. Na servis Možica, poskus pipniti Slovenijo iz sredine druge linije Ukrajine predolg. Drugič v drugem nizu vodstvo Slovenije, zaključuje Možič po obrambi Čebulja brez težav za 7:6. Dve točki prednosti, na servis Urnauta, obramba pobira in bombardira Čebulj po diagonali. Na polovici niza, držijo odbojkarji Slovenije prednost dveh točk. Pri 12:10, video pregled ob nekoliko predolgem skok servisu Čebulja ni šel v korist Slovenije, žoga je bila za par centimetrov izven igrišča. Dve točki razlike, kot v partiji šaha, so odbojkarji Slovenije uspeli držati do 17:15, na izvrsten skok plavajoči servis Kozamernika, napad Ukrajine plasira, iz kontre Pajenk na tempu zaključuje za 18:15. Plotnytskyi znižuje z odličnim, skoraj zmagovitim servisom, iz kontre Ukrajina znižuje na 18:17, selektor Slovenije, Cretu, jemlje odmor. Odmor ni zmedel Plotnytskyija, najprej as za izenačenje, sledil je zmagoviti servis v cono konflikta med sprejemalca Slovenije, potem na srečo sprejemalcev Slovenije, tretji servis Plotnytskyi vseeno greši. Vračajo z brejkom in potrpežljivo igro ter z dvojnim blokom po sredini za 20:18 reprezentanti Slovenije. Vendar, Ukrajina se še ne da, v tem drugem nizu. Še en poljub sreče in dotik mreže po servisu korektorja Kucherja za as točka iz servisa. in izenačenje. Solo blok kapetana Urnauta vrača razliko na dve točki, na 22:20, selektor Ukrajine jemlje odmor.

Čebulj po odmoru z novim predolgim skok servisom. Ukrajina vzpostavlja linijo blok-obramba in zaključuje po diagonali za izenačenje na 22. točki. Odmor za Slovenijo jemlje Cretu. Urnaut s kratko diagonalo pošilja žogo izven igrišča, drugič ga lovijo z dvojnim blokom, vse tudi po zaslugi močnega skok servisa Tupchija. Prva zaključna žoga za Ukrajino pri 23:24. Korektor Mujanović menja podajalca Ropreta in Slovenija rešuje prvo zaključno žogo na dober skok servis Pajenka, pobrano obrambo, podaja Čebulj in Urnaut po bloku žogo pošilja na drugo stran igrišča. Še ena brejk točka za Slovenijo na servis Pajenka in prvo zaključna žoga za drugi niz Sloveniji. Ukrajina brani. Na tempu vara Kozamernik za 27:26, na servis odhaja kapetan Urnaut, vendar kapetan Ukrajine, levičar Plotnytsky ponovno izenačuje. As Synytsia za vodstvo Ukrajine in novo brejk točko Ukrajine. Plotnytsky na servisu, tokrat štirje odbojkarji Slovenije na sprejemu, Možič rešuje in potem sili Ukrajino v napako po servisu, za tretjo zaključno žogo Slovenije v drugem nizu. Kdo drug kot kapetan Urnaut, podobno kot proti Turčiji, ponovno pobira žogo v obrambi, Čebulj odločno po dolgi diagonali zaključuje za 31:29.

Tretji niz, Čebulj dosega prvo točko z varanjem v napadu in še en brejk Čebulja s solo blokom na Tupchiju za dve točki prednosti Slovenije in 3:1. Ukrajina izenačuje na 3:3, selektor Cretu z neposrečenim video pregledom prestopa iz sredine druge linije Ukrajine ni uspel. Možič lima zmagoviti skok servis in še brejk na drugi servis Možiča v tej rotaciji, selektor Ukrajine takoj jemlje odmor, vodstvo Slovenije je 6:3 na začetku tretjega niza. Še ena možnost za brejk točko Slovenije po izjemno pametnem skrajšanem skok servisu Možiča, Čebulj ni uspel izkoristiti. Potem ko je Urnaut poskušal z varanjem, obramba Ukrajine pobira žogo brez težav in zaključuje za izenačenje ter nadaljuje serijo štirih točk za 8:10, seveda Cretu, selektor Slovenije, jemlje odmor.

Z novim brejkom Ukrajina veča prednost na tri točke, za 9:12, ko blokirajo Možiča. Pri 10:14 novi video pregled Slovenije ob skok servisu Plotnytskyija, na srečo Slovenije, žoga milimetre izven igrišča. Brejk Ukraijna dosega po napaki Pajenka na tempu, ki žogo iz obrata v kratko diagonalo pošilja malenkost izven igrišča. Menja Cretu, korektorja Možiča zamenja Mujanović. Pajenk po sredini s tempom dela menjavo. Pri novi napaki Slovenije, vodstvo Ukrajine za pet, 12:17, že drugi odmor za Slovenijo zahteva Cretu. Odmor ni zalegel, tretji niz Sloveniji nikakor ni stekel. Vodstvo Ukrajine že za sedem na 12:19. Na servis Čebulja, Slovenija prek Mujanovića le do brejk točke. Vendar še vedno velikih pet in šest točk prednosti Ukrajine. Še sprejem čez mrežo Slovenije in prednost ponovno sedem točk Ukrajine, 22:15. Slovenija uspeva zmanjšati na 18:22, na servis podajalca Ropreta. Čebulj dobiva še rumeni karton. Kapetan Urnaut pri 18:23 skok servis pošilja daleč izven igrišča. Prvo žogo za niz Ukrajina še izpušča. Drugo prav tako, plasirani udarec po kratki diagonali pobira Mujanović, zaključuje odločno Čebulj. 20:24 še vedno velika prednost v tretjem nizu za Ukrajino. Tretja zaključna žoga za Ukrajino za tretji niz prav tako predolga, zahteva za dotik bloka neuspešna. 21:24. Kozamernik servira. Tokrat tempo Ukrajine zaključuje za 21:25.

Tudi četrti niz so odbojkarji Slovenije začeli s šikanjem, obramba Ukrajine se ni pustila presenetiti, v tretjem poskusu potem kapetan Urnaut le zagotavlja menjavo iz sredine druge linije. Prvo priložnost za brejk si je Čebulj priboril sam, ko je pobral lasten blok a potem zaključil nekoliko predolgo. Še vedno sta oba sprejamalca, Urnaut in Čebulj, poskušala v prvo s šikanji, nekako iz drugega ali tretjega poskusa je potem Slovenija le dosegala menjave. Prvi brejk so si odbojkarji Slovenije priborili pri 4:2, na servis Čebulja, ko je linija blok-obramba sicer naredila svoje a so odbojkarji skušali ponovno s šikanjem zaključiti, na njihovo srečo je to poskušal tudi Tupchi, a žogo poslal izven igrišča. Oba omenjena sprejemalca sta bila bistveno bolj razigrana na začetku četrtega niza iz sredine druge linije, od koder sta bistveno bolj suvereno zaključevala. Plotnytskyi za Ukrajino prav tako uspešen iz sredine druge linije. Obramba Ukrajine je v tem delu zelo dobro delovala, napadalci Slovenije na drugem tempu so jo morali večkrat lomiti. Levičar Plotnytskyi je priboril novi brejk Ukrajini, po še eni pobrani obrambi za 7:7. Ponovni brejk tudi za Slovenijo za 9:7, po predolgi žogi Plotnytskyija ni štel, kajti video pregled je pokazal dotik v bloku Možiča. Obrambi na obeh straneh sta izjemno pobirali žoge, ki so se odbojale od bloka. Tupchi je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja. Na sredini niza Ukrajina z asom in zmagovalnim servisom Plotnytskyija povede 11:9. Po odmoru še dvojni blok na plasirano žogo Čebulja. Vajo so vsi vpleteni ponovili, ponovno v korist Ukrajine, pet zaporednih točk tokrat Ukrajine za 9:13. Žiga Štern je vstopil na servis namesto nerazpoloženega Čebulja. Pajenk je s servisom uspel oddaljiti napad Ukrajine od mreže, linija blok-obramba je naredila svoje in kapetan Urnaut je izkoristil blok Ukrajine za zmanjšanje na 12:14. Podobna vaja v drugo za Slovenijo ni uspela. So pa bile menjave Slovenije, sploh na tempu Kozamernika in Pajenka zelo zanesljive. Točko po točko, z dvojnim blokom Kozamernika in Možiča razlika samo še točka Ukrajino in potem na servis Ropreta tudi izenačenje na petnajsti točki.

Štern je imel po dveh obrambah Urnauta dve priložnosti za novi brejk, ni ju uspel izkoristiti. Sledil je brejk velikanov Ukrajine s tempom Schurova. Drugi odmor za Cretuja, pri 16:18. Čebulj se je po odmoru vrnil v igro in takoj po vrnitvi zagotovil menjavo z dolgo diagonalo. Na odličen plavajoči skok servis Kozamernika, predolgi napad Ukrajine iz druge linije in izenačenje na osemnajsti točki. Plotnytskyi Ukrajini z levico po diagonali zagotavlja menjavo. Menjava na mreži postave Slovenije, Mujanović menja Ropreta, samo za točko, ki se potem ni obrestovala. Na srečo sprejemalcev Slovenije, Plotnytskyi greši s servisom, na servisu greši tudi Čebulj. Kucher vstopa na servis Ukrajine, z blokom brejk Ukrajine za vodstvo z 20:22. Pajenk zagotavlja na tempu menjavo in servira, v obrambi izjemno pobira napad Ukrajine, sicer pošilja žogo direktno čez mrežo  a potem z blokom, Slovenija končno tudi do direktne blok točke za izenačenje na 22:22. Selektor Ukrajine, Krastins, reagira in jemlje odmor. Pajenk se ni zmedel servisu, dobro odserviral a tudi sprejem in menjava Ukrajine. Tupchy potem greši na servisu in izidi je ponovno izenačen na 23:23. Ropret servira njegov standarno odličen skok servis z rotacijo in Kozamernik z izjemnim solo blokom na sredini na tempo Ukrajine zagotavlja prvo žogo z zmago v tem četrtfinalnem srečanju. Takoj prvo žogo za zmago Slovenija izkorišča, Čebulj tokrat lovi v obrambi in Urnaut z odločno diagonalo po bloku zagotavlja zmago Slovenije s 25:23 v tem četrtem nizu in uvrstitev v polfinale.

Za polfinalno srečanje, bodisi s Poljsko, bodisi s Srbijo, se odbojkarji reprezentance Slovenije selijo v Rim, polfinale bo v četrtek, 14. septembra.

Komentiraj: