športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

041 730 882 marko@savic.cc
ljutomer-volley-izracun-indeks-telesne-mase

BMI kalkulator

BMI preglednica in kalkulator

BMI Weight Status
Below 18.5 Underweight
18.5 - 24.9 Healthy
25.0 - 29.9 Overweight
30.0 - and Above Obese
* BMR Metabolic Rate / BMI Body Mass Index

Izračunaj svoj BMI

Indeks telesne mase, angleško Body Mass Indey (BMI) je indeks telesne maščobe na podlagi višine in teže, ki velja za odrasle moške in ženske. Vpiši višino in težo, izberi starost in spol ter določi dejavnik aktivnosti. Indeks izkaže stanje telesne teže, pri čemer indeks pod 18,5 pomeni prenizko težo, indeks med 18,5 - 24,9 pomeni optimalno telesno težo, indeks med 25,0 - 29,9 pomeni prekomerno telesno težo in indeks nad 30,0 označuje debelost. Indeks je razvil Adolphe Quetelet, danes države različno obravnavajo vrednosti indeksa. Prav tako ITM ne razlikuje med odvečno maščobo, mišično in kostno maso, za kar so potrebne antropometrične meritve.